• Sprawdź swoje BMI
  • Waga (kg)
  • Wzrost (cm)
  • BMI:
  • Biorytm
  • Dzień urodzenia
  • Miesiąc urodzenia
  • Rok urodzenia

Dodany: 2014-01-03 13:23:36

 

Liście lauroweKażda kuchnia, również polska, ma w swojej gamie przypraw i ziół pewne stałe pozycje, z których najczęściej korzystamy. To właśnie ustala pewien wzór smakowy każdego rodzaju kuchni, o czym mówi również obiady opole.

 

Wiadomo, że część przypraw będzie się powtarzała właściwie dla każdego typu kuchni, jednak są takie, które wyróżniają daną sztukę kulinarną. W naszym przypadku jedną z takich właśnie przypraw jest liść laurowy, o czym mówi obiady opole.

Liście laurowe w Polsce używa się najczęściej jako przyprawa do zup oraz sosów. Jest to przyprawa, która uwalnia cały swój aromat pod wpływem wysokiej temperatury. Dlatego należy ją dodać na początku gotowania, aby nasza zup lub sos nabrały odpowiedniego aromatu. Poza tym, jak podaje obiady opole, liście laurowe należy również dodawać do pieczenia mięs. Podkreśla to ich smak oraz aromat. Liście doskonale pasują przede wszystkim do wieprzowiny oraz wołowiny. Należy je umieścić na wierzchu mięsa na samym początku pieczenia, ewentualnie można je zanurzyć w sosie, w którym mięso się piecze.

 .

Dodaj nowy komentarz do artykułu Liście laurowe
Nick: