Wyobrażacie sobie święta Wielkanocne bez jajek faszerowanych? Jajka w najróżniejszej postaci, są właśnie wyróżnikiem tych Świąt, wiemy o tym wszyscy, wie o tym również obiady opole. Jednak nie każdy umie takie danie przyrządzić, a jest ono doskonałe nie tylko na te Święta, ale również na różne inne okazje, co poleca nam obiady opole.
Jajka faszerowane to polskie danie, które wywodzi się właśnie z tradycji świąt Wielkanocnych. Mimo to, jest to danie podawane również na inne okazje. W jaki sposób przygotować smaczne jajka faszerowane? Na początek oczywiście musimy ugotować odpowiednią ilość jajek. Następnie, jak poleca obiady opole, należy z jajek usunąć żółtka, które przekładamy do miski.
Żółtka łączymy z drobno pokrojonym ogórkiem kiszonym, szynka, cebulą, rzodkiewką i szczypiorkiem. Dodajemy do tego wszystkiego majonez oraz musztardę. Na koniec faszerujemy tym wydrążone wcześniej jajka, zdobimy danie sałatę oraz dekorujemy majonezem. Jest to danie proste i szybkie w przygotowaniu, a jednocześnie bardzo smaczne..